Vertrouwen en loslaten

Vandaag vertrek ik naar New York…wat een avontuur. Eerst lekker genieten met mijn partner en daarna genieten met collega’s van OOG en SKBO. Heel veel leren over Amerika, CES en elkaar.

Afgelopen week heb ik heel wat keren teruggedacht aan mijn leervraag: Welke stijl van leidinggeven past bij het principe leerkracht als coach? Wat hebben leerkrachten nodig om een leerkracht als coach te kunnen zijn?
Werken op basis van vertrouwen en een leiderschapsstijl die ruimte, richting en ruggensteun geeft blijkt nog niet zo eenvoudig… Ik ben de komende twee weken niet thuis en mijn partner is er een week niet. Er twee weken niet zijn betekent…er op vertrouwen dat onze jongens dingen zelf kunnen. Blijk ik daar toch niet zo goed in te zijn…. Dus ik heb een overzicht gemaakt van trainingen en wedstrijden, ik heb met mijn kinderen huiswerk planningen gemaakt, ik heb ze op het hart gedrukt vriendelijk tegen opa en oma te zijn, ik heb…. pffff…dat ruimte en richting geven blijkt nog niet zo eenvoudig. Tot mijn oudste zoon zei: ‘Mama doe maar rustig, wij regelen het hier thuis wel.’
Op het werk waren er ook allerlei dingen waarvan ik vond dat het voor mijn reis geregeld moest. Lijstjes die ik graag wilde afvinken, werk van collega’s dat ik graag voor mijn reis nog even wilde zien, afspraken die ik toch echt nog voor vertrek wilde hebben…pffff… En waarom eigenlijk? Ik heb vol vertrouwen dat ook de komende weken iedereen binnen Stichting OOG gericht is op goed onderwijs voor alle kinderen. Dus waarom? Waarschijnlijk alleen voor mijn eigen gemoedsrust. Ook op het werk zijn de wijze woorden van mijn zoon van toepassing: ‘Doe maar rustig, wij regelen het wel’.
Dus…ik wens de scholen mooi onderwijs, opa en oma veel plezier, de jongens lekkere weken en wij gaan gewoon genieten en veel leren. Thuis en op het werk regelen ze het wel! #volvertrouwen #kanjers

Een gedachte over “Vertrouwen en loslaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.