Politics….

Gisteren was een mooie dag in New York, het zonnetje scheen en de temperatuur was met zo’n 20 graden super aangenaam. De laatste nazomer-dag, vandaag is het zeker 10 graden i-votedkoeler. Het was ook een bijzondere dag, de dag van de elections. De hele dag stonden mensen in de rij om te stemmen, trots liepen ze rond met hun ‘I voted’-sticker. Zeggen waar je op gestemd hebt is not done, maar ze gaven allemaal aan dat we waarschijnlijk wel wisten voor wie ze stemden… You know…

democratsAl vroeg in de ochtend stonden de democrats in de rij om hun favoriet aan te moedigen. Met zelf gemaakte buttons, speciale sokken of prachtige t-shirts maakten ze duidelijk dat Hillary hun favoriet was. Ze waren zeer overtuigd dat Hillary op deze bijzonder mooie dag zou winnen. De stemming zat er goed in  op deze mooie dag. Onderweg liet een van de New Yorkers die wij tegenkwamen ons wel weten: We know what president we hope for, but we don’t know what president we deserve anymore… Een van de weinige New Yorkers die oprecht twijfel had of Hillary zou kunnen winnen, hoezeer ze het ook hoopte.

Een deel van onze avond brachten we door bij Democrat Plaza, het plein bij Rockefeller Center. Vol met fans van de democrats, bij iedere staat waar Hillary won brak gejuich uit. Toch waren de gezichten al niet meer zo opgetogen als in de middag. Velen stonden met de handen voor hun gezicht als er weer nieuwe uitslagen kwamen. Het bleef spannend in de nek-aan-nek race tussen Democrats en Republicans. Rond 11 uur ’s avonds kwam de uitslag swing state Florida. Het werd duidelijk dat het Hillary de verkiezingen niet ging winnen. Verslagenheid sloeg toe, het zou toch niet….US-VOTE-CLINTON

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.