Onverwacht naar een mooi avontuur…

Hallo allemaal,
En toen werd ik op dinsdagmiddag opgebeld; of ik alsnog mee op studiereis wilde. Verschillende emoties gingen meteen door mij heen. De boventoon was zeker wel het enthousiasme dat ik voelde. En daar ga ik dan, na het noodzakelijke geregeld te hebben, ga ik overmorgen op studiereis om een hoop extra bagage mee naar huis te nemen.

En wat die bagage gaat zijn, zal daar natuurlijk pas echt duidelijk worden. Maar ik ben afgelopen dagen druk bezig geweest om voor mijzelf leerdoelen te formuleren
Afgelopen schooljaar heb ik in het kader van mijn opleiding (Master SEN) een onderzoek gedaan dat gericht was op het vergroten van de eigenaarschap van leerlingen. De volgende ontwikkelpunten staan voor mij nog centraal:

  • Een deel van het zelfstandig leren is dat leerlingen persoonlijke doelen stellen. Hoe zorg ik ervoor dat ik dit voor een hele groep inzichtelijk krijg. Hoe doen zij dit? Hoe organiseren zij de momenten dat de leerlingen aan deze doelen kunnen werken. Hoe zorg je ervoor dat iedereen toch de einddoelen behalen.
  • Hoe kan ik deze doelen koppelen aan het projectmatig werken zodat alle kinderen ook op hun eigen niveau het juiste aangeboden krijgen.
    Ik ben met name benieuwd hoe zij dit doen bij de leerlingen van de onderbouwgroepen.
  • Als leerkracht vind ik het belangrijk dat de leerlingen actief worden betrokken bij hun ontwikkelingen in hun leerproces en dat ik als leerkracht steeds meer een begeleidende rol krijg. Ik zou graag willen weten welke gesprekstechnieken de docenten daar inzetten en hoe de leerlingen dit ervaren.

Beetje bij beetje begint het zo een plekje te krijgen en krijg ik steeds meer inzichtelijk wat ik wil gaan leren….

Nu morgen nog een dagje werkje, mijn koffertje vast vullen en op naar schiphol om daar jullie, mijn reisgenoten, te ontmoeten!

Ik heb er zin in!

Groeten Lieke

2 gedachten over “Onverwacht naar een mooi avontuur…

  1. Mooi Lieke hoe je zo snel bent ingestapt!
    Die focus van jou op gesprekstechnieken vind ik een mooie. Want potdomme keer op keer ben ik zo onder de indruk hoe de leraren bevragend praten met hun leerlingen.

  2. Lieke, wat fijn dat je meereist! Wat een mooie onderzoeksvragen over zelfstandig leren, projectmatig werken en leerkracht als coach. Ik ben heel benieuwd wat we gaan zien en ervaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.