CES bij het ontbijt

Donderdag zijn Ingrid en ik aangekomen in de overweldigende stad New York. We hebben een prima reis gehad en zijn warm ontvangen door Sandra en Robbert. We hebben het volgehouden tot 22.30 uur en daarna moe maar voldaan het bed ingerold.

De volgende ochtend natuurlijk véél te vroeg wakker! Het tijdverschil is goed voelbaar…tsjonge..
Rustig opgestaan en daarna naar buiten voor het ontbijt. Links en rechts van het hotel kun je terecht voor een ontbijt. We gingen rechts naar binnen en werden meteen vriendelijk ontvangen door een medewerkster. Ze prees ons haar ‘fantastic muffins’ aan die we toch ècht moesten proeven. Ze had twee verschillende smaken: ‘they are amazing’ en ‘you should try them both!’ zei ze. Nou, dat hoefde ze geen twee keer te zeggen. Het was haar taak om de muffins bij elke klant die binnenkwam te promoten en de mensen zover te krijgen dat ze wilden proeven. Aan haar hele houding en gedrag kon ik aflezen dat ze erg berokken was op haar taak en deze voerde ze met opperste toewijding en concentratie uit. Ze hield in de gaten wie binnenkwam, bracht haar muffins aan de man/vrouw, drong niet aan en zag bij wie ze wel of geen kans maakte. Ondertussen hield ze in de gaten of de klanten die zaten te ontbijten het naar hun zin hadden, een soort van wakend oog over de zaak. Maar vooral was ze gericht op de mensen die binnen kwamen en het verleiden tot proeven.
De muffins raakten al snel op en moesten worden aangevuld. Dat was de taak van een collega. Deze jongen kwam haar helpen. Hij zette de nieuwe lege cups neer, sneed de muffins in stukjes en vulde de cups hiermee. Samen kletsten en lachten de jongen en het meisje en werd er een beetje heen en weer geflirt. Maar ondertussen bleven ze gefocust op de ene taak die van belang was: muffins aan de man brengen, niet opdringen,  vriendelijk blijven en zorgen dat je voorraad hebt.

Ik herkende hierin bij m’n koffie met croissantje,
Commitment voor je werk: wat je ook doet, doe het met toewijding!
A tone of decency and trust; stel je respectvol op en sta voor je zaak! Heb er vertrouwen in dat je een goed product verkoopt (dat je goed onderwijs maakt), dan komen de mensen vanzelf.
Less is more: richt je op je primaire taak, hou focus!

In dit alles kan ik de relatie leggen naar mijn werk. Hoe mooi om dit te zien. Ik werk vanuit mijn passie en betrokkenheid, vertrouwen hebben in mezelf en de mensen om mij heen en focus hebben/houden. De 10 principes richten zich niet alleen op het onderwijs, ze zijn een levenswijze. De kunst is om ze overal in te herkennen en toe te passen en dit is meteen voor mij ook een hele grote uitdaging!

Onze collega’s zitten in het vliegtuig en zijn onderweg naar ons. We gaan ze warm ontvangen en er samen een mooie week van maken. ZININ!

En natuurlijk wilden we bij het weggaan HEEL graag nòg ’n stukje proeven!

img_2184

2 gedachten over “CES bij het ontbijt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.