CPE

Wat mij opvalt is de enorme rust en relaxtheid, in de school en in de houding van de leerkrachten. Dit start aan het begin van de dag met de samenzang van de hele school. Hoe heerlijk om de dag zo te starten. 

Wat ook opvalt is de diversiteit in benadering van leerkrachten naar kinderen. Waar de ene leerkracht zich opstelt als begeleider en coach is een ander directief, sturend en weinig ruimte latend. 

Het laat een school in ontwikkeling zien. Een school, een team dat worstelt met het behouden van visie, normen en waarden. Dat zichzelf de vraag stelt: verstaan wij hetzelfde onder de 10 principes van de Coalition of Essential Schools? Vragen die herkenbaar en van toepassing zijn op onze eigen situatie. Vragen waar wij dagelijks mee te maken hebben en die ons steeds weer terugbrengen naar the WHY van ons onderwijs. 

2 gedachten over “CPE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.