De eerste indrukken, wat wil ik anders gaan doen?

Wat een indrukken tijdens het eerste bezoek. Zoveel gezien en zoveel om over te vertellen.Enthousiaste leerkrachten op een school waar niet alles even soepel verloopt, net zoals op iedere school. Kinderen doelen laten behalen door ze zelf te laten nadenken en niet na te denken voor de leerlingen. Vertrouwen in het kunnen van de leerlingen en durven loslaten door de leerkracht. Oog hebben voor het individuele kind en de tijd nemen om met ze in gesprek te gaan. Stuk voor stuk dingen die ik erg mooi vind, maar niet altijd even makkelijk zijn om door te voeren in de klas. Maar waarom niet? Bang voor veranderingen, bang om anders te zijn dan collega’s, bang voor de reacties van anderen, bang om te falen? Een knop omzetten en durven om anders te zijn dan anderen. Dat is dan wel weer makkelijker gezegd dan gedaan.

Benieuwd naar wat de volgende bezoeken gaan brengen…

2 gedachten over “De eerste indrukken, wat wil ik anders gaan doen?

  1. Gewoon gaan DOEN, Rachelle. Met kleine stapjes bereik je vaak ook al heel veel. Betrek kinderen echt bij je onderwijs en je zult zien hoe mooi onderwijs dan kan zijn. Don’t be afraid, you learn the most by making mistakes! Go for it, girl!
    Mocht je hulp willen, ik wil je daar graag bij helpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.