Het kind centraal..

Gister al n geweldig dag gehad, vandaag weer heel veel geleerd en gezien! Weer veel stof om mee te nemen naar huis..

Wat ik graag van deze school mee terug wil nemen is de betrokkenheid naar de kinderen toe,het kind staat centraal; overal hangen interviews aan de muur over de kinderen,tabellen over waar je graag mee speelt/wat je lekker vindt/..,elke dag staat een ander kind in het middelpunt. De kinderen begroeten elkaar s morgens door elkaar een high five/hand  of knuffel te geven. De juf vraagt aan elk kind hoe hij/zij zich voelt vandaag…prachtig! Ook ouders geven aan dat zij het fijn vinden dat hun kind niet gezien wordt als n nummer.Zij voelen dat de sociaal emotionele ontwikkeling van hun kinderen hier heel belangrijk is.

Er zijn veel beweegmomenten tussendoor, super.

De creativiteit wordt erg gestimuleerd; hiervoor zijn er vakleerkrachten. Dans,drama,..Er wordt ook elke dag kookles gegeven, wat n mooie rekenmomenten…

‘S morgens bij worktime gekeken in de onderbouw,s middags bij projecttime in de bovenbouw. Worktime lijkt op de werkles bij ons, geweldig dat dit ook in de groepen 3 en 4 terug komt. Wat zou ik dit graag bij ons zien!

Bij projecttime mogen ze zelf kiezen wat ze willen maken,met welk materiaal,met wie… De leerkracht coacht. Ervaringen worden opgeschreven in n boek. Durf ik het om de kinderen zo los te laten??? De betrokkenheid is heel groot, samenwerking geweldig, maken plannen..Stof om over na te denken dus.

Ik leer van de communicatie tussen leerkracht-leerling. Mooie coachingsgesprekken. Leerkracht neemt de tijd, blijft positief, vat samen wat het kind zegt en komt met ideeën die n kind eventueel zou kunnen gebruiken.

20161115_084932

 

20161115_135453

3 gedachten over “Het kind centraal..

  1. Mooi om te lezen Sas. Je enthousiasme en verwondering komen over. Waar zijn die zakjes op dat prikbord op je foto? Inspirerende dagen nog en veel plezier.

  2. Mooi, reflectie op jezelf; durf ik los te laten… en het is niet echt loslaten… kleine stapjes…. ergens een begin maken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.