In verbondenheid.

Het was een eerste bijzondere ontmoeting aan Central Park East school. We werden hartelijk ontvangen en uitgenodigd om kennis te maken met het onderwijs zoals dat in de Park School vorm krijgt.

We kwamen een school binnen waar een open prettige sfeer hing. En waar leerkrachten en kinderen  oprechte aandacht hadden voor elkaar. Ieder kind werd gezien bij binnenkomst en tijdens de vele gesprekken die plaats hadden.

Er wordt gewerkt aan een pedagogische relatie waarbij verbondenheid uitgangspunt blijkt. Wie ben ik  zelf en wat kan ik voor de ander betekenen. Een pedagogische relatie die zorgt voor een veilige leeromgeving zodat je mag zijn wie je bent. Sterk vind ik de manier waarop vragen worden gesteld en feedback wordt geven . Kinderen worden hierdoor intellectueel uitgedaagd. Ze worden  geprikkeld om verder en dieper na te denken. Hiervoor wordt ruim de tijd genomen.

De school creëert een leefgemeenschap waarbij een hoge ouderbetrokkenheid aanwezig is. Opvoeders ontmoeten elkaar en stemmen af zodat er een hechte gemeenschap ontstaat omdat men van elkaar weet wat belangrijk is. Iedereen is verbonden met de hele school.

De school op dit moment te maken heeft met veel nieuwe leerkrachten. Het onderwijs goed afstemmen is nu duidelijk een aandachtsgebied. Ik wens ze daarbij heel veel succes.

Het was bijzonder prettig ontmoeting.

 

 

 

 

 

 

2 gedachten over “In verbondenheid.

  1. Fijn dat je genoten hebt van deze ontmoeting. Ik ben nieuwsgierig naar wat deze ervaring bij jou teweeg heeft gebracht. Wat voor inzichten heb je gekregen over jou leiderschapsstijl of over het onderwijs op jouw school?

  2. Paul, wat heb je voor jezelf geleerd over de manier waarop vragen worden gesteld, feedback wordt geven en community wordt gecreëerd? Zijn er dingen waar je nu ten aanzien van je eigen school of je eigen handelen anders mee om zou willen gaan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.