Stand by me…

school-1 school-2 school-3

Wauw…. wat een geweldige eerste dag heb ik hier al mogen meemaken! De woorden rust en respect vormden voor mij de rode draad gedurende deze dag op Central Park East.

Zo begon de dag met een weekopening in een theaterruimte. Ouders brachten hun kind naar de leerkracht, namen afscheid of bleven nog even om mee te zingen. Ondertussen zong een juf begeleid door pianospel verschillende liedjes. Ondanks het vele geloop, was er heel veel rust. Iedereen zong mee… Kippenvel! Nou Leo, wat zou ik graag de week zo starten bij ons op de Polderhof! De rust bleef, ook toen alle klassen naar hun lokaal liepen.

Tijdens het klassenbezoek zag je leerlingen aan tafel werken, op de grond liggen of zitten.. maar er was rust.. Een leerling vond het lastig om zijn aandacht erbij te blijven houden. De leerkracht ging in gesprek met deze leerling. Samen besloten ze dat het fijn voor hem was om even uit te rusten. Waarop de leerling naar een ander lokaal ging, zijn hoofd op een kussentje legde en toen hij even later terugkwam was hij weer klaar om mee te doen. De manier waarop de leerkracht het gesprek voerde met deze leerling was heel mooi, wederzijds respect naar elkaar toe. Deze leerkrachten hebben het over een community, een familie, dit is wat zij willen uitdragen op hun school. Heel mooi. De kinderen horen niet bij een leerkracht of klaslokaal, maar iedereen is verantwoordelijk voor de leerlingen. ´Hier zorgen we voor elkaar`.

Het was jammer dat ik mijn eigen leervragen niet in kon zetten vandaag. De leerlingen gaan buitenspelen in het park, er is vrij spel, niet anders dan bij ons. Hopelijk krijg ik dit nog op een andere school deze week te zien. Niet getreurd, heel veel andere dingen gezien en geleerd.

Wat ik geweldig vond, waren de `parent workshops`. Ouders krijgen hierin te zien hoe op school iets aangeboden wordt, krijgen een kijkje in de keuken. Hiermee wordt de ouderbetrokkenheid vergroot. Eens kijken hoe ik dit mee kan nemen naar onze school!

We don´t give the answer, we help them find the answer..

Kinderen willen van nature leren, wij zorgen voor een  omgeving die hen uitdaagt.

Op naar weer een prachtige dag morgen!

 

 

4 gedachten over “Stand by me…

  1. Er ligt dus een muzikale uitdaging voor jou op de Polderhof?
    Kun je jouw leevragen losmaken vh buiten spelen en meer richten op jouw ontwikkeling als in de leerkracht die jij wil zijn?

  2. hallo Saskia,
    Wat mooi te lezen dat je al zo’n inspirerende dag heb meegemaakt. Ik kijk er naar uit om samen met je te sparren over je indrukken en wat deze kunnen betekenen voor De Polderhof. Door met onze ontwikkeling!!

  3. Denk aan al die kinderen op al die scholen die door de thuissituatie al met een vol hoofd op school komen. Hoe heerlijk is het dan om eerst dmv muziek je hoofd leeg te mogen maken. Daar ligt zeker een mooie kans voor Leo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.