The Neighborhood School – NEW YORK

Wat een warme ontvangst vanmorgen. Alles was super georganiseerd. We wisten precies wat er overal te zien zou zijn en konden dus ook gaan kijken op de plek waar onze interesse lag.

Ik volgde vandaag een les social study bij Corinthia. Zij had enkele headlines over ‘Trump’ op papier gezet. De kinderen mochten via post-its op de headlines reageren. Daar moesten ze op 3 verschillende manieren naar kijken. What do you see? What do you think? What make you wonder about? Deze vragen zetten mij ook aan het denken over deze reis naar Amerika tot dusver.

Wat zie ik? Ik zie kinderen en leerkrachten veel met elkaar communiceren op een hele mooie manier. In Amerika hebben ze een totaal ander onderwijssysteem wat minder gericht is op presteren. Er staan hier minstens twee volwassenen op een groep en voor kinderen met ‘special needs’ is er een extra leerkracht in de groep. Bij de zaakvakken differentiëren ze minder dan in Nederland. Ze differentiëren vooral tijdens projecttime.

Wat denk ik? Ik denk dat ik mijn focus echt moet gaan leggen op de kleine dingen die ik mee kan nemen voor mijn groep/school. Ik denk snel te groot, wat maakt dat ik de mogelijkheden niet meer zie. Wanneer ik hier denk aan het totaalbeeld kan ik dat niet plaatsen binnen ons onderwijssysteem in combinatie met de overheid.

Welke vragen heb ik nog? Tijd is nog steeds een groot dilemma voor mij. Waar haal ik de tijd vandaan om meer individuele gesprekken met leerlingen te kunnen voeren? Wat kan ik laten vallen of minderen om projecttime goed in te gaan zetten? Is alles wat ik doe ook echt nodig? Levert alles wat ik doe de opbrengsten op die ik ook echt wil bereiken met de kinderen? 

Mijn focus en leerproces zal de komende dagen nog vaak met behulp van bovenstaande vragen steeds opnieuw door mijn hoofd gaan. Waarbij ik dus vooral ga kijken naar wat ik voor mijn eigen leerkrachtengedrag mee kan nemen. Op het gebied van communicatie, projecttime en werkvormen heb ik de eerste dingen op mijn lijstje staan om anders te gaan doen of om te gaan plaatsen binnen mijn groep! En dat is voor mij al een mooie opbrengst!

3 gedachten over “The Neighborhood School – NEW YORK

  1. Dat klinkt mooi Chantal, differentiatie binnen projecttime, de aandacht vooral naar het proces! Daar moeten we samen nog maar eens goed voor gaan zitten…

  2. Wauw wat een positiviteit, klein denken da’s al een mooie opbrengst. Je eerste stappen heb je zelfs al op een lijstje gezet. Ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.