The neighborhood School

Op twee van de drie leervragen die ik vooraf heb opgesteld heb ik nog geen antwoord gevonden. Maakt dit uit? NEE helemaal niet! Vanmorgen heb ik me onder laten dompelen in de manier van denken en werken op de neighborhood School. Het resultaat…..I’m struggling with myself. Leg de focus wordt er gezegd. Maar hoe doe je dat wanneer je zoveel ziet waarvan je denkt, ja zo wil ik dat ook gaan doen. En dat is dan ook direct mijn valkuil, teveel willen.

Wat fijn dat er dan collega’s zijn die deze signalen opvangen en een verdiepend gesprek met je aangaan. Doorvragen, doorvragen en nog een keer doorvragen totdat je bij de kern komt en daar kwamen we…… De relatie tussen leerkracht en kind of eigenlijk tussen mens en mens, persoon en persoon. Wat hebben ze nodig om zich te kunnen ontwikkelen tot een fijn weldenkend mens. En wat hebben ze nodig om zich echt open te durven stellen in de groep. Is dat niet belangrijker dan al de resultaten? In de aankomende dagen ga ik voor mezelf op een rijtje zetten hoe ik dit aan ga pakken binnen mijn groep. Welke vaardigheden heb ik nodig? Vragen, doorvragen en nog dieper doorvragen, dat in ieder geval.

En dan project time. Wat een betrokkenheid en plezier zie ik bij de kinderen. Geïntergreerd onderwijs, alles zie je erin terug. Zeker een voornemen om dat gewoon te gaan doen. Het hoeft niet meteen perfect. Begin gewoon en al doende leert men. 

Wat een fijne dag, wat een fijne school, wat een fijne mensen en wat een fijne reisgroep……

4 gedachten over “The neighborhood School

  1. antwoorden zijn er misschien ook niet om te vinden maar om te maken? Wat wil je het allerallerliefste leren? Daar ontstaat de focus en het antwoord 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.