What a day!!!

Zo moeilijk om vandaag te bloggen! Jee wat een indrukken. Ik heb van te voren leervragen opgesteld, maar er komt zoveel op me af dat het heel lastig is om me te focussen op de leervragen. Vandaar nu eerst een kleine opsomming van wat ik onder andere gezien heb. Op een later tijdstip ga ik de koppeling maken naar mijn leervragen als alles een beetje geland is.

Instructie van de klok.

20161115_092039

Een prachtige stille discussie gezien met verschillende stellingen waarop kinderen op een gestructureerde wijze leren nadenken. See-Think-Wonder.

img-20161115-wa0002 img-20161115-wa0001

Een discussie die ontzettend leeft en verschillende emoties oproept bij kinderen en leerkrachten. Boos, verdrietig, gevoel van onmacht en iedereen gaat daar anders mee om. Via deze manier van werken probeert de leerkracht de kinderen een structuur van denken aan te leren. Waarbij de praktijk een prachtig voorbeeld laat zien waarbij een jongen dit proces heel moeilijk vindt. Door de begeleiding van de leerkracht, de juiste vragen en vertrouwen in elkaar is het hem wel gelukt om bij de derde stelling op deze manier te denken. Toen er gestopt moest worden wilde hij dat niet, ‘ik wil doorgaan, ik heb dit nodig om te ontstressen’ was wat hij zei.

PROJECTTIME:

3th grade,

20161115_144656

Nog  geen plannen maken, wel reflecteren op je werk en vooruit kijken wat je de volgende keer kunt doen nav vragen

20161115_134317

GESPREK MET DE LEERKRACHT:

Werken met een curriculum voor rekenen,  zelf ontworpen lessen met de beoogde doelen die gesteld worden met de leerlingen voor de leerlingen. Wat zijn de   leerkrachtvaardigheden die je hiervoor moet beheersen?

– open staan voor kritiek – leren van anderen – overtuigd zijn dat kinderen leren door te doen – goede leerkrachten kijken naar kinderen en reageren op hun behoeftes ->goede leerkracht neemt een stapje terug – een leerkracht moet vertrouwen hebben in zichzelf en in de kinderen – HET IS NIET DE SCHULD VAN KINDEREN ALS EEN KIND NIET LEERT – COMMITMENT; ZO DICHT MOGELIJK BIJ DE KINDEREN BLIJVEN!! – THERE ARE NO CHILDREN WITH SPECIAL NEEDS, ALL CHILDREN NEED SPECIAL CARE!

WOW, wat een uitspraken! Mooi om mee te nemen naar de sterrebos!

Een gedachte over “What a day!!!

  1. Misschien dat het hetlpt om bij je opsommingen eens te bezien wat ze zeggen over jou, je leraarschap. Een keuze maken op waar je eens steviger op door wil pakken. Zien wat je daarvoor nodig hebt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.