Castle bridge School

Wederom een hele andere school met dezelfde principes. Het voorbeeld van passend onderwijs. Iedereen is welkom!

In de korte periode dat we hier zijn word ik wederom geraakt. Wat is dat toch? En wat is het nu dan lastig om te bloggen. Zo fijn en tegelijkertijd lastig dat iemand uit mijn reisgezelschap vragen stelt die echt dieper gaan.Waarom struggle ik zo? Hoe blijf ik dicht bij mezelf, dingen doen die bij mij als persoon passen of laat ik me meeslepen door ideeĕn van andere?

Vandaag zag ik wederom weer heel veel blije kinderen. Zij gaan met veel plezier naar school omdat ze zichzelf kunnen zijn, er veel verschillende activiteiten worden aangeboden, er niet getoetst wordt en de leerkrachten hun begrijpen. Dat wil ik ook voor mijn leerlingen. Hoe ga ik dat doen?

Wanneer je zelf traditioneel onderwijs hebt genoten en op een traditionele school les geeft is het lastig om zelf om te denken/ anders te denken/ out of the box te denken. Het kind staat centraal en niet de opbrengst, meer betekenisvol leren en diepgang brengen in de lessen. Tijd nemen, luisteren naar de kinderen en meer ingaan op het proces. 

3 gedachten over “Castle bridge School

  1. In het traditionele onderwijs zijn we veel te veel gericht op het resultaat en niet op het leerproces. Dat is mijn vorig jaar ook weer heel duidelijk gemaakt. Het leerproces moet centraal (gaan) staan. Dat vergt een andere manier van denken en handelen. Dat is moeilijk als dat niet in je ‘systeem’ zit. Wat zou je als je volgende week op school bent meteen willen doen of veranderen? Ga dat gewoon doen. Denk niet groot,begin klein!
    Geniet nog deze week en succes met de struggle.

  2. Wat een mooie struggle tussen wat je kent en wat je wilt. Herkenbaar dat je door alles wat je ziet nadenkt over je eigen klas of eigen werk. Je geeft zelf al een aantal mooie dingen aan om mee te starten: tijd nemen, luisteren naar de kinderen en meer ingaan op het proces. Welke proces vragen zou jij aan de kinderen in jouw klas willen stellen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.