Een verhaal heeft altijd twee kanten

Groep 6… Voorlezen over de Taliban en de rol van Bin Laden hierin.

Vragen tijdens het voorlezen die een leerkracht meegeeft aan de kinderen ter overdenking. Waarom is deze man bij een grote groep mensen zo geliefd? Waar vechten deze mensen voor?
In New York kinderen leren dat een verhaal altijd twee kanten heeft. Kinderen leven zich in, in een man en volk waar ze zich niet mee identificeren. Waarschijnlijk heeft elke familiein New York een familielid of vriend verloren op 9/11. Dit gesprek durven aangaan met kinderen, in deze tijd en op deze plek, heeft me diep geraakt. Als leerkracht voor de groep staan en het aandurven om geen oordeel te hebben. Als leerkracht hoge verwachtingen hebben van kinderen en er op vertrouwen dat kinderen zich kunnen inleven in een ander, een ander die iets naleeft waar je niet achter staat.

Op deze school worden niet zomaar lessen gegeven, maar lessons for life. Ik ben er heilig van overtuigd dat mensen die deel uitmaken van de community op Castle Bridge rijke wereldburgers zijn waar veel mensen van kunnen leren: de confrontatie aangaan door het voeren van een gesprek. A tone of decency and trust.

Een gedachte over “Een verhaal heeft altijd twee kanten

  1. Anke, wat een mooie beschrijving ‘lessons for life’. Je hebt bij OOG een bijzondere rol, namelijk het coachen van onze starters. Op welke wijze kan jij deze mooie mensen een ‘lesson for life’ meegeven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.