Het kind als mens

Gisteren in mijn blog gezegd dat het kind wordt gezien als mens in plaats van student.

Vandaag gekeken hoe ik daar mee verder kan gaan. Ook vandaag zag ik in de verschillende klassen dat kinderen heel persoonlijk worden aangesproken. Er is een diepgaande belangstelling naar wat het kind bezighoud. Ze nemen geen genoegen met een half antwoord. Continu wordt er doorgevraagd. 

Wat kan ik doen om nog meer te kijken naar het kind als mens? Wat heb ik daar voor nodig? Hoe kan ik mezelf daarin veranderen?

Het is me niet helemaal duidelijk. Ik zie veel dingen. Wat kan ik ermee. Hopelijk valt het deze week op zijn plaats. Genoeg stof tot nadenken nog deze week.

    

3 gedachten over “Het kind als mens

  1. Tja dat op zijn plaats vallen gaat niet zomaar gebeuren. Dat vraagt iets van jezelf. Zoek eens door hoe jij eerst het kind ziet en dan leerling. Wat heb je nodig om ander perspectief te maken?

  2. Op de poster over succesful people staan fantastische dingen om eens voor jezelf de overwegen:
    sta open voor ervaringen, wees op je gemak als je het mis hebt, probeer wilde ideeën uit, speel met ideeën, blijf volhouden en wees bereid tegen de gebaande paden in te gaan. Dus…ga het avontuur aan. Wat zou je willen uitproberen?

  3. Soms heb je gewoon meer tijd nodig. De CES ervaring is overweldigend. Nadenken en op zijn plaats vallen kan ook in het proces dat bij jou op gang zal komen. NU en als je weer op je eigen school bent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.