Ruimte vinden en geven…

Jezelf en anderen de ruimte geven stond voor mij weer centraal vandaag. Hoeveel ruimte geven wij het kind? Hoeveel ruimte geven we elkaar ? Hoeveel ruimte geeft het Nederlandse onderwijssysteem ons? Waar kunnen we ruimte geven/pakken/creëren? Of kleiner gezien: hoe kan ik dit voor mezelf doen?

De vraag die hieraan ten grondslag ligt is: Krijgt het kind voldoende ruimte om zich te ontwikkelen als mens? Als wereldburger?

Een moeder met kinderen op Castle Bridge vertelde vandaag: ‘Ik was ervan overtuigd dat mijn kinderen wel zouden leren lezen, rekenen, schrijven. Maar de wereld waar we in leven nu vraagt meer dan dat en ik was niet zeker hoe de kinderen geleerd zou worden om daar mee om te gaan’.

Dit houdt me ontzettend bezig. Wat heeft een kind opgroeiend in de wereld van nu nodig van mij als leerkracht? En hoe ga ik daarin nog meer in ondersteunen als coach? 

En ja daar zie ik héél veel goede voorbeelden van en daarbij is het nog belangrijk om het op en rijtje te krijgen en te gaan vertalen naar mijn handelen…

2 gedachten over “Ruimte vinden en geven…

  1. Inge, een mooie vraag: Wat heeft een kind opgroeiend in de wereld van nu nodig van mij als leerkracht? Welke ruimte geef jij de kinderen om te ontdekken wat ze zelf nodig hebben? Je geeft aan dat je dingen nog op een rijtje moet krijgen en dan te vertalen naar je handelen. Wat heb jij nodig om een eerste stap voor jezelf helder te krijgen?

  2. Ik hou er van: veel vragen stellen. Risico wat op de loer ligt is dat jij blijft beschouwen. En oh wat is het mooi als je in je eigen vragenvuur in jezelf antwoorden maakt. Durft te kiezen. Ook al weet je het niet zeker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.