Verwacht niet iets van je leerlingen wat je zelf ook niet zou kunnen

Dag 3 alweer. Vandaag helaas maar een halve dag rond kunnen kijken bij Castle Bridge. Veel dingen zien gebeuren en nog meer vragen die daardoor bij me op kwamen. Leerkrachten laten kinderen zelf een keuze maken over hoe en waar ze gaan zitten in de klas. Bijna constant lopen er kinderen rond en zoeken kinderen een andere plek om te gaan zitten. Ik heb daar last van, daarom zou je dit in mijn klas nooit zien. Maar gaat het in mijn klas om mij? Nee! Het gaat om de kinderen. Hebben deze kinderen daar last van? Blijkbaar niet, ze werken gewoon door en zijn actief bij de les betrokken. 

Kan ik mezelf concentreren als ik van half 9 tot half 3 achter mijn bureau zit en 2x per dag een kwartiertje mag bewegen? Nee! Waarom verlang ik dit dan wel van mijn leerlingen? In mijn hoofd zitten een heleboel vragen, maar ook zeker ideeën over hoe ik dit in mijn klas kan veranderen. 

3 gedachten over “Verwacht niet iets van je leerlingen wat je zelf ook niet zou kunnen

  1. Knap beschreven Rasjelle. Herken jouw beschrijving. Vandaag heb ik ook van 9-4 geluisterd en stilgezeten op een krakende stoel. Vermoeiend!! Dus hoe is het voor de kinderen?? Meer nog want kinderen willen veeeeel bewegen.

  2. Rasjelle, neem ook hierin kleine stapjes. Gun jezelf de tijd om hier zelf in te groeien, dan lukt het waarschijnlijk beter dan in 1 keer het roer om.

  3. Mooi perspectief om voor jezelf over na te denken. Bij welk soort onderwijs voelde jij je thuis? Wat werkte voor jou? Welke leerkracht bleef jou bij? en hoe kan je die inzichten vertalen naar je werkpraktijk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.