Een warm bad

Vandaag gekeken op de Castle Bridge School.

Ook op deze school is er veel focus op de sociale vaardigheden. Alle kinderen zijn welkom en juist die diversiteit wordt als een belangrijk pluspunt gezien door de ouders.
Een kind zegt : “Ik heb elke dag zin om naar deze school te gaan.” Dat is toch het mooiste compliment dat je kunt krijgen als school?

Ook hier is respect voor elkaar in alle lagen te voelen. Met zachte stem en lieve gebaren wordt gecommuniceerd met elkaar. Het moet als een warm bad voelen om hier op school te zitten. Wat wordt er zo veel bereikt!

Het lijkt wel of er helemaal geen tijdsdruk is. De leerkracht praat rustig en neemt alle tijd om een kind aan het woord te laten. Geeft hem de kans om fouten te maken. En stelt de juiste vragen om tot een beter inzicht te komen. 

Mijn belangrijkste focus wordt om die rust mee naar Nederland te nemen. Ik denk dat ik zo een betere juf word: door mijn kinderen te ‘horen’ en ze te laten voelen dat ik echt naar ze luister.  Zo hoop ik, op basis van respect, hen in dat warme bad te kunnen dompelen.

5 gedachten over “Een warm bad

  1. Wat goed dat je de rust en ruimte mee gaat nemen. Alleen al door je daar meer op te focussen geeft al meer aandacht voor het kind. Hoor graag hoe je dat doet in je klas.

  2. Meer tijd nemen om naar de kinderen te luisteren, gesprekken te voeren, zo herkenbaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.