Een warm bad…

Vandaag hebben we maar een halve dag de tijd om te gaan kijken op school; Castle Bridge. Desondanks heel veel gezien om weer mee te nemen! Jeetje wat n warmte wordt er hier gegeven door de leerkrachten;er wordt heel veel geknuffeld (ook met kinderen die niet bij hen in de klas zitten), schouderklopjes,een grote lach,..mooi!!

Op deze school zitten ook veel kinderen met special needs.Prachtig om te zien hoe iedereen mee genomen wordt. Wanneer iemand uitvalt wordt er gekeken naar de totale persoon;een kind krijgt bijvoorbeeld niet alleen begeleiding voor zijn of haar dyslexie maar ook voor zijn sociaal emotionele ontwikkeling. Zo belangrijk!

 20161116_093740

In de kleutergroep is er een hangmat.Kinderen die willen of die het nodig hebben kunnen zich hier even terugtrekken. Er hangen foto’s bij van hun ouders om naar te kunnen kijken en vilten handjes om mee te knuffelen (ouders hebben dit gemaakt van hun eigen hand en n kus erop gegeven).Er zijn heel veel extra handen in de klas,minimaal 2 volwassenen. 

Ik zie dat er heel veel in spelvorm wordt gewerkt.

Ouderbetrokkenheid is groot.Ouders geven aan dat ze het fijn vinden dat ze hun kind in de klas mogen brengen,ook in de hogere groepen.Hierdoor is de drempel laag. Daarnaast is er op de maandagen een weekopening en op de vrijdagen een weeksluiting waar ouders bij mogen zijn. Om de week worden er op dinsdag workshops geven voor de ouders met verschillende thema’s. Bijvoorbeeld met tips over hoe voor te lezen, over hoe er muziekles wordt gegeven..super!

Mooie uitspraak van een moeder;”ik was vroeger een passieve leerling,mijn kind is hier een actieve leerling.”

Een gedachte over “Een warm bad…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.