De reis….

​Na deze indrukwekkende week is er vooral een verhaal wat ik aan de kinderen wil vertellen vanuit mijn leerkrachtenhart…..

Je eigen schoolbus

Jullie zijn allemaal de bestuurder van je eigen schoolbus. Je kan en mag overal heenrijden om dingen te ontdekken en te beleven. Kies jij ervoor om jouw schoolbus langs de weg te parkeren, dan blijf je staan waar je bent en zal je weinig nieuwe dingen ontdekken en beleven. Jij moet zelf de motor starten. Als ik altijd zeg waar je naar toe moet rijden, leer je de weg/route nooit zelf. Ik stuur je misschien niet naar de plek die je zou willen zien en waar je wil zijn. Soms zal ik het stuur even overnemen omdat ik vind dat je plekken moet zien, omdat ze belangrijk voor je zijn! Ze iets belangrijks toevoegen aan jouw reis. Maar ik wil niet alleen de bestuurder zijn van jouw  bus, maar vooral de passagier. De passagier die gaat meereizen in jouw schoolbus, de passagier die met je mee kijkt bij elke bestemming die jij kiest, de passagier die mee zoekt naar de bestemmingen die goed bij jou passen of de bestemmingen die jij graag zou willen bezoeken. Laten we deze reis samen beginnen en elkaar helpen en leren de bestuurder EN de passagier te zijn! 

6 gedachten over “De reis….

 1. Een mooi begin van het einde van deze reis en wat je meeneemt naar Montessorischool Elzeneind en jouw klasje! Je kunt het helemaal ‘voelen’ en ik zou zo met je mee in die bus stappen!

 2. Wat een mooi verhaal. Wie zou niet de chauffeur willen zijn van je eigen pad…….?
  Dank je voor je verhaal.

 3. Ik wens jullie een mooie reis en hoop dat we af en toe met je mee mogen rijden…

 4. Wauw, Chantal!
  Je maakt me ontzettend enthousiast met jouw verhalen!
  Ze zetten me (weer) aan het denken en ik heb enorm veel zin om samen met jou te te kijken hoe we dit in onze praktijk vorm kunnen geven!

 5. Mooi Chan! Dan wil ik er graag voor jullie zijn om de motor te smeren af en toe een lekke band te verwisselen of een alternatieve route te adviseren. X es

 6. Wat heb je een mooie reis gemaakt als ik je verhalen zo lees! Je laat elke keer terug komen wat voor jou as leerkracht belangrijk is en het is tof om te zien wat je nu concreet mee wilt nemen in de klas! Succes Chantal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.