Geen ruimte voor leegte

Doe het niet voor minder Wat hebben wij toch een prachtig en vervullend beroep. Ik heb de kracht van ons vak hier weer gevoeld en ben trots. Ja, ik ben een leraar!

Aandacht is waardevol De menselijke behoefte om gekend en gezien te worden, hebben mijn leerlingen, net als ik. Het stukje gelijkwaardigheid wat daar in schuilt, wil ik de klas in halen.

Samen Kinderen kunnen reflecteren, helpen en elkaar onderwijzen. Waar haal ik het idee vandaan dat ik als leraar alles doen moet? Een groep als gemeenschap, samen eigenaar van sfeer en onderwijs.

Nabij Positief taalgebruik en een positieve benadering is mogelijk. Het ligt binnen handbereik. Ik kan daar aan werken en dat uitbouwen.

Doe waar je van houdt Voldoen aan de natuurlijke behoefte van kinderen om te bewegen, de drang om te onderzoeken en te creëeren. Ik weet dat dat goed is, ik wil het doen.

Liefdevol vertrouwen Lef heb ik nodig! Om te vertrouwen op mijn overtuigingen. Om hulp te durven vragen. Om me te laten helpen door leerlingen en collega’s. Om te experimenteren. Om kleine stukjes te veranderen. Om het samen te doen.

 

Glad..ys happy

 

 

 

2 gedachten over “Geen ruimte voor leegte

  1. Wat heb jij het prachtig verwoord. Zo mooi en vol vertrouwen en overtuiging! Ik kijk er naar uit je weer te ontmoeten maandag. Na eerst een hug, kijk ik je in de ogen te kijken om de hernieuwde Gladys te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.