Goodmorning beautiful people!

Vandaag zijn we in Boston op Mission Hill. Een school met meer dan 200 kinderen van 3- tot 15 jaar. Een school die tot diep in zijn kern de CES-principes beleidt. Be kind, work hard is hun motto. En dat is wat ik ook echt zie, wat ik voel en wat ik lees als ik door de school heen loop. 

In elke klas hangt het motto, soms wel meer dan één keer. Ik hoor het de leerkrachten in de loop van de dag meerdere keren hardop uitspreken in verschillende situaties. Want Be kind Work hard staat voor alles wat er op school gebeurt. Ben je onaardig tegen iemand? Be kind to the other. Stiekem een beetje aan het klooien tijdens het werken? Work hard! Ongewenst gedrag wordt door hen teruggelegd bij de kinderen. Het volgende prachtige voorbeeld zag en hoorde ik vandaag in een groep. Twee jongens waren niet geconcentreerd met hun werk bezig en werden bij de juf geroepen. Did you worked hard? Yes. Don’t lie to me…. Did you worked hard? No…. What do you need to get back to work? A break, is het antwoord. Oke, do 15 jumpingjacks outside and than go back to work! Kind blij, juf blij. Work hard! Maar dit is echt ook wat de leerkrachten doen. Ze werken ontzettend hard om de kinderen helemaal te zien, maar dan ook echt helemaal! Elke ochtend morning meetings, even checken hoe de kinderen in hun vel zitten. Ook de leerkracht doet mee in dit proces. Heel eerlijk, heel open. Zoveel positiviteit in de klas, dat wil ik ook. Ik begin er maandag meteen mee. Na de gym morning meeting, ik ga schuiven in mijn rooster, ik zorg dat het gaat passen. De kinderen echt horen, de kans geven om te vertellen hoe ze zich voelen. De juf begint. Goodmorning beautiful people…..

Alle leerdoelen van het CES-principe passen bij deze school, ik weet niet welke ik moet kiezen. Ik kies al mijn leerdoelen, ze passen allemaal bij wat ik vandaag heb gezien. Wat een prachtig onderwijs wordt er hier gegeven…..

3 gedachten over “Goodmorning beautiful people!

  1. Aaaaaah wat mooi geschreven!! Good morning beautiful sis ( wist je dat good morning 2 woorden zijn :))))) heerlijk dit) Geniet nog van de rest van je trip! Dikke kus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.