Leren zonder boeken

Mijn hoofd loopt over van ideeën om mijn lokaal te veranderen. Maar niet alleen mijn lokaal moet worden veranderd, ook mijn manier van denken en handelen in de klas.

Voor een rekenles pak ik de methode erbij, hetzelfde doe ik voor taal, spelling, begrijpend lezen en ga zo maar door.

Als ik hier in een klaslokaal kijk, vind ik nergens een boek. De leerlijn is bekend bij de leerkracht en met die doelen in het achterhoofd worden de lessen gegeven. 

Als dat hier kan, moet dat in mijn klas ook kunnen. Maar wat heb ik daarvoor nodig? 

Ik moet de leerlijnen duidelijk voor ogen hebben en welke doelen ik per periode wil bereiken. Hierop moet ik mijn lessen aanpassen. Niet alles hoeft zonder boek, maar veel doelen kunnen betekenisvol gemaakt worden. Kinderen zullen hierdoor meer plezier krijgen in het leren. 

Klinkt als een win-win situatie. Dinsdag gelijk mee beginnen!

2 gedachten over “Leren zonder boeken

  1. Zo Rasjelle jij bent van het praktische…dinsdag direct beginnen. En dan ook nog eens met alles tegelijk. Je blogs maken me nieuwsgierig…waar word jij echt enthousiast van? Wat is voor jou van betekenis? Waar ben jij goed in? en wat betekent dat dan voor jouw klas?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.