Mission Hill

Vandaag lijken dingen op hun plaats te gaan vallen. Mijn struggle van de afgelopen dagen maakt plaats voor rust en concrete plannen.

Be kind, work hard. Dit principe dekt zoveel. Zelf kwam ik al eerder tot de conclusie dat mijn focus in de praktijk meer ligt op de “work hard” kant. Hier ga ik meer balans in aanbrengen. We vinden het welbevinden allemaal zo belangrijk, maar vraag jezelf eens af wat je echt weet van je leerlingen. Wat gaat er in ze om en wat hebben ze nodig om vandaag een fijne dag te hebben.

Be kind! Het zit hem in de kleine dingen. Laat een ander weten waarom je hem waardeert. Laat weten dat je ziet hoe hard ze werken. Schrijf ze een note omdat iemand iets aardigs voor een ander deed. Vraag hoe ze zich voelen vandaag. Benoem wat je ziet en vraag door. Durf als leerkracht te vragen om feedback, ook aan je leerlingen. Geef je grenzen aan en sta open voor andermans ideeën. Strict in a loving way. Niet van leerkracht tot leerling, maar van mens tot mens. Voelt iedereen zich welkom en veilig, dan komt het leren vanzelf. En dat leren…..dan graag geïntergreerd en betekenisvol. FUN!

Work hard! Mijn voornemen is om daar meer betekenisvol inhoud aan te gaan geven en tijd te nemen voor het proces. Vragen stellen en kinderen elkaar vragen laten stellen met in ons achterhoofd; be kind, be helpfull and be specific.

En waarom was ik de afgelopen dagen nu zo in conflict met mezelf?
Omdat ik tot de conclusie ben gekomen mezelf en waar ik voor sta een beetje kwijt te zijn geraakt. Veel te druk maken over resultaten in plaats van het kind centraal te stellen en leuk onderwijs te verzorgen. Dus ik ga weer dicht bij mezelf blijven en me niet mee laten slepen in de dagelijkse drukte en alles waarvan je denkt dat het moet.

4 gedachten over “Mission Hill

  1. Aniek, wat mooi dat je deze rust nu ervaart. Be kind…ook voor jezelf…

  2. Mooie blog, we gaan er zeker samen nog vaker over hebben en samen een heel goed middagonderwijs opzetten. Kijken of we elkaar weer scherp kunnen houden (ik merk weer dat ik soms in de drukte de tijd verlies).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.