Hou het klein, hou het dicht bij jezelf…

Waar ik gisteren overtuigd en met een hart vol hoop afsloot, sloeg een dag later het besef van nietigheid toe. Alles wat ik kan, is slechts een kruimeltje. Daar kan ik geen kinderen mee voeden. Ik wil ze brood kunnen bieden, liefst allemaal, elke dag. En inderdaad een kruimel is beter dan een leeg bord, maar toch…

image

De ervaringen op Parker High staan enerzijds dichtbij onze Nederlandse realiteit, anderzijds zijn we er mijlen ver van verwijderd. Ik zag prachtig, zorgzaam, betekenisvol, hoogstaand onderwijs, met intrinsiek gemotiveerde pubers, binnen een sociaal emotioneel veilig klimaat. Het onderwijs dat ik als moeder wens voor mijn kinderen. En als juf al onze kinderen gun. Tranentrekkend mooi. But there’s no f*cking way I can pull that off!

En nu? Ik donder dus in mijn valkuil; Leg de lat te hoog.

image

Waar ik vandaag geleerd heb dat juist door het laten bijstellen en verbeteren van werk ontwikkeling mogelijk is bij leerlingen, wil ik mezelf dus ook de kans bieden om door ‘trial and error’ te groeien. Positive no matter what! Wie doet er mee?

image

Ik ga die lat hoog leggen en eronderdoor kuieren. Let’s Go for it, Together.

 

5 gedachten over “Hou het klein, hou het dicht bij jezelf…

 1. Klein beginnen, dus wel doen. Less is more and always more than less. Oftewel veel kleine stapjes maken SAMEN één grote. Heb vertrouwen, het komt goed Gladys.

 2. Positive no matter what!
  Dat zou ik zomaar zelf kunnen zeggen. Ik wil graag een bijdrage leveren als het maar enigszins mogelijk is. Succes Gladys met het omzetten van je ervaringen in kleine daden. Mooi!

 3. Je wordt gevraagd om in te loggen, omdat Waltherajansen@skbo.nl wordt gebruikt door een account waar je nu niet bent ingelogd.

  Door in te loggen plaats je de volgende reactie op Hou het klein, hou het dicht bij jezelf…:
  Wat een prachtige reactie van een prachtig mens!
  Hoezo jij een kruimeltje? Besef, dat je alleen al door te zijn wie je bent, ons mee hebt genomen op je CES reis en hebt laten zien en horen wat jou heeft geraakt, weer heel veel hebt losgemaakt bij anderen en denkprocessen in beweging hebt gezet.Dus maak van die kruimel een brood voor in het guiness book of records!
  Jij maakt onderwijs de moeite waard en wat is In Balans trots op en blij met een collega en professional zoals jij!

 4. Prachtig Gladys…het deed me direct denken aan een gesprekje met een leerling: I’m proud of my work, I’m glad with the feedback from my teacher and I will re-do it. Kleine stapjes, steeds weer feedback op het proces en opnieuw doen vanuit de wetenschap dat het nog beter kan. Elk stapje een beetje beter… Heel veel succes ermee en vooral heel veel plezier…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.