We gaan naar de CES-scholen…

De voorbereidingen zijn begonnen….New York en Boston komen in beeld…Leuk!

Ik ben benieuwd naar het andere onderwijs daar, naar hoe gesprekken met kinderen verlopen, hoe het onderwijs daar aangepast wordt aan elk kind, hoe de leerkracht het kind in zijn verdere ontwikkeling begeleidt enz.

I am curious about the other concept of education in New York and Boston. I would like to learn how to deepen the conversations with children, how to adapt the education to each child and how to go along with the child in his/her further development.

7 gedachten over “We gaan naar de CES-scholen…

 1. Nieuwsgierigheid…de start van elk leren. Vorig jaar hebben we ervaren dat het goed is om met een specifieke leervraag op pad te gaan. Er is namelijk zo ontzettend veel te zien en beleven. Welke van je leervragen wil je specifiek ervaren? Veel leerplezier!

 2. Mijn specifieke vraag kan zijn: Welke vragen stel je aan een kind om dieper op de stof of dieper op zijn/ haar ervaringen in te gaan?

 3. Wat een mooie vraag voor jezelf. Daar zal je zeker mooie voorbeelden van te zien krijgen. Veel leerplezier.

 4. precies! in dat doorvragen zit echt dé kern. Niet de vraag stellen om een vraag te stellen, maar door te vragen tot op het punt waar wezenlijk leren, nieuwsgierigheid echt start

 5. Ha Hermien,

  Interessante leervraag! Ik denk dan aan die zin uit één van de versjes van Miep Diekmann:
  ‘hoe weet jij nou wat ik wou, als ik niet vragen mag van jou’.. Om iemand te begrijpen is vragen en doorvragen essentieel.. Ik heb daarvan hele mooie voorbeelden gezien en gehoord in de CES scholen die ik bezocht heb in 2014.. Geniet, veel succes en fantastisch als je je ervaringen kunt meenemen en verwezenlijken bij ons in de praktijk..

 6. Hermien,

  Dit is de kern van hoe wij leerlingen laten leren. Vragen stellen! Je gaat het tegenkomen, overal! Neem het in je op en kijk hoe ze dat doen. Je leert er zoveel van!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.