Vrij bij het Vrijheidsbeeld?! 

Het aftellen is begonnen. Wat heb ik hier lang naar uitgekeken. Los van mijn reislust natuurlijk… Ik bedoel, hoe gaaf is het om dadelijk ook NY en Boston af te strepen van je bucketlist?!
Mijn doel is vooral ervaren hoe het onderwijs in zo’n grote wereldstad vorm wordt gegeven. Voelen de leerlingen in Amerika zichzelf vrijer bij het vrijheidsbeeld? Laten de leerkrachten aan de andere kant van de wereld de kinderen meer los in het onderwijs?
Het zijn allerlei vragen die rondvliegen in mijn hoofd als ik voor de klas sta en mijn IPC les geef. Ik ben daarom vooral benieuwd naar het antwoord op de volgende vragen: Hoe maken leerkrachten in Amerika kinderen gemotiveerd om eigenaar te zijn van hun eigen leerproces? Hoe zorgen zij er voor dat het kind instaat voor zijn/haar eigen ontwikkeling? En hoe zorg ik er voor dat ik als leerkracht in dat plaatje vooral coach ben in plaats van ‘vertellende’ leerkracht?

Just 4 weeks and 4 days before we go.. I’m excited!

4 gedachten over “Vrij bij het Vrijheidsbeeld?! 

  1. Gaaf Linde! Je gaat een super reis maken. Met mooie leervragen! Ga vooral genieten genieten én genieten!

  2. Linde,

    Het aftellen is inderdaad begonnen. Altijd weer spannend zo’n reis met een mooie groep collega’s. Helemaal uit je eigen comfortzone. Je geeft aan dat je focus vooral zal liggen bij eigenaarschap en motivatie. Je legt een mooie verbinding met je eigen gedrag als leerkracht (vertellend of coachend). Misschien goed om ook te kijken naar je eigen leerproces. Wat maakt jou gemotiveerd om deze reis te maken? Hoe ben jij eigenaar van je eigen leerproces?

  3. Goede formulering van je eigen leervraag ‘coach’! 😉 Het gaat zeker een inspirerende reis worden… En als je in Amerika geen antwoord krijgt op je laatste vraag, dan zal ik jou daar met alle liefde mee helpen als je weer terug bent! Maar eerst maar eens genieten! ♡

  4. Goed idee om je eigen leren te verbinden aan het leren van je leerlingen (en ineens zijn er veel minder verschillen :-)). Er is overigens niet zoiets als Amerikaans onderwijs, de Amerikaanse leraar. In die zin zou je Amerika moeten vergelijken met Europa, Zoveel staten, zoveel verschillen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.