If dreams don’t scare you…

The Essential Schools in New York en Boston…..een grote droom die uitkomt. Een nieuwe reis, in de reis waarin ik al even op weg ben. De reis waarin ik op zoek ben gegaan naar mijn identiteit als leerkracht en waarin ik al veel mooie herinneringen gemaakt heb 🙂

Na een traject Pedagogisch Tact, een uitgebreid visietraject, een studiereis naar Leuven (het land van welbevinden en betrokkenheid), mijn overstap naar een andere school en de overstap van bovenbouw naar de kleuters, heb ik ervaren hoe belangrijk ECHT contact is, te denken vanuit het waarom, te kijken naar de behoefte van de ander, een rijke leeromgeving te bieden, ruimte te bieden, vertrouwen te hebben, nieuwsgierig te zijn…

En nieuwsgierig, dat ben ik!

In Amerika hoop ik vooral te zien hoe het “why” zich optimaal vertaalt in het “how en what”? ( Daar waar ik op z’n tijd helaas nog beren op de weg zie. ) Hoe vertaalt dat wat je diep in jezelf echt wel weet en voelt zich concreet in de praktijk? Wat betekent dat voor mijn leerkrachtgedrag? Voor de inrichting van onze school? Wat betekent het voor mijn team. Wat moeten we los gaan laten of wat moeten we juist met beide handen aangrijpen?

I have a dream, a big dream and yes sometimes they scare me.

America, here I come!

if dreams dont

2 gedachten over “If dreams don’t scare you…

  1. Beste Esther,

    Wat een mooie leer-reis ben je aan het maken. Wat leuk dat wij in Amerika een stukje samen mogen reizen en samen mogen dromen.
    Ik ben benieuwd naar ‘de dingen die je diep in jezelf wel weet’ en de veranderingen die jij graag zou willen maken in je leerkracht gedrag. We gaan samen op zoek!

  2. Kei goed! Focus maken én houden op je eigen identiteit als leraar! Dat is namelijk dé basis van waaruit iedere dag de pedagogische relatie, het onderwijs wordt vormgegeven. Nou jij gaat echt moois ervaren in hoe de leraren ginds juist ook hun eigen uitgangspunten keer op keer willen bevragen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.