Daar gaat ie dan…..

Zondagochtend, zo meteen ga ik naar Rotterdam. Een fototentoonstelling bezoeken. Dat vind ik echt een uitstapje. Over niet al te lange tijd naar Amerika, da’s pas een uitstapje. Spannend. Nu vooral nog in praktische zin. Heb ik alles geregeld? De goede papieren? Welke kleren zal ik meenemen? Welke koffer? Wat is een handige tas voor spullen die ik mee wil nemen wanneer we scholen bezoeken of de stad? En ook, zal ik antwoorden vinden op mijn leervragen? Zijn dat eigenlijk de dingen die ik echt wil weten? Wanneer ik de leervragen van de andere mensen lees denk ik,  ook interessant, en ja, dat wil ik ook weten. En  ik ben onzeker over mijn Engels. Maar nu moet ik mijn blog schrijven. Moet klinkt  negatief, zo bedoel ik het niet. Maar ik loop er al dagen over na te denken. Wat zal ik schrijven…

Ik ben heel benieuwd  hoe de situatie Trump versus Kim Jong-un zal verlopen. Twee moeilijke kinderen die heel erg een goede coach nodig hebben. Hopelijk zijn er verstandige mensen in hun omgeving die een escalatie weten te voorkomen.

Voor nu ben ik vooral benieuwd naar wat ik  zal gaan zien en beleven. Wat kan ik verwachten? Wat zal ik mee terug nemen voor mijn eigen klas en school? Zal ik net zo enthousiast zijn als Marieke en Kitty en Hannie en Arjan voor mij?

 

3 gedachten over “Daar gaat ie dan…..

 1. Beste Willeke,

  Zo werkt dat inderdaad, praktische vragen over de geschikte tas en theoretische vragen over leren lopen snel door elkaar. Je zult merken dat er op de scholen in Amerika heel veel te zien is. Als je vooraf voor jezelf te weinig focus hebt gemaakt gaan ook de zaken die je ziet door elkaar lopen. De hele ‘brij’ komt dan als het ware tegelijk binnen. Natuurlijk zijn de leervragen van je collega’s interessant, echter denk goed na over je eigen vraag. Met welke bril wil jij gaan kijken? Welke focus wil jij leggen? … en je zult merken… dat je dan ook heel andere dingen zult zien.

 2. Lieve Willeke,
  Ik vind het zo stoer dat je deze uitdaging aangaat!
  Je hebt bij mij al van dichtbij kunnen zien wat zo’n reis voor een juf (en dus de kinderen) kan betekenen.
  Ik wens je heel veel mooie ervaringen en goede gesprekken. Ik wens je veel kijk en luistergenot en ik wens je een open en kritische houding (want die zul je nodig hebben)
  Maar boven alles wens ik je heel veel plezier!!!
  Ik hoop dat jij ook echt gaat kijken met jouw pedagogische bril!
  Ik heb nu al zin om over een tijdje samen met jouw en marieke te gaan brainstormen…

 3. Mooi onderwijs, een krachtige pedagogische relatie is van alle talen Willeke. Dusss dat komt wel goed. Ben vooral benieuwd naar jouw leervragen, jouw focus, wat wil je van jezelf onderzoeken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.