New York, concrete jungle


Het lied New York van Alicia Keys heb ik altijd zo ontzettend mooi gevonden. Niet alleen door haar mooie zangkunst maar ook door de tekst van het lied. I ‘ve got a pocket full of dreams, concrete jungle where dreams are made of there’s nothing you can’t do, bright lights will inspire you. Veel mooie grote beloftes over New York en nu mag ik er zelfs naar toe. Een droom die uitkomt.

Er is een spannende tijd aangebroken. Voorbereiden op de reis, kennismaken met de mensen waarmee ik samen ga. Een mooie gezonde spanning, kriebels over hoe leuk het allemaal wel is en kriebels of ik ga vinden waarop ik hoop. Ik ben zo benieuwd naar de Essential schools waar de CES principes terug te zien zijn, zelfs doorleefd. Om het allemaal zo goed mogelijk in me op te kunnen nemen wil ik vooral absorberen als een spons. Alles in me opnemen en later filteren wat ik ervan kan en wil gebruiken in de ontwikkeling die we zelf als school doormaken.

Het mooie aan dit alles is dat ik afgelopen donderdag op kamp van groep 7-8 was. Aan het begin van het schooljaar had ik beloofd dat ze voor het nieuwe schoolplein een basketbal zouden krijgen. Ik had deze meegenomen naar Kamp als cadeautje. Na het uitpakken begonnen een 6-tal kinderen een potje te basketballen. Met prachtig weer en heerlijk in het zonnetje zat ik toe te kijken. Ik schoot helemaal vol van wat ik zag. Deze kinderen gaven even een voorbeeld van hoe je met elkaar omgaat. Er werd samengespeeld, overgespeeld, overlegd, iedereen kreeg de bal, niemand werd buitengesloten, spelregels werden uitgelegd. Er was geen enkel sturing of begeleiding nodig. Ze konden het zelf en het liep fantastisch. Ik zag een aantal van de CES principes langskomen. Ze waren bij deze kinderen al doorleefd. Geweldig.

In mijn leervragen heb ik staan dat ik wil zien hoe je als leidinggevende de ces principes door kunt voeren in je school.  Het potje basketbal heeft mijn gevoel dat dit bij onze school past bevestigd en maakt dat mijn leergierigheid en nieuwsgierigheid nog meer gegroeid is.

New York, here we come.

2 gedachten over “New York, concrete jungle

  1. Inderdaad Judith… New York here we come. Wat een mooi voorbeeld geven kinderen ons… samen spelen, overleggen, uitleggen en samenwerken…en dat zonder sturing of begeleiding. Welke vragen geeft dat jou over leiderschap? Hoe zorg jij dat je team samenwerkt, overlegt en spelregels maakt?

  2. ah kijk > basis van mooi leiderschap wordt steevast gevonden bij wat je kinderen intuïtief doet, ervaart, ziet. Hoop enorm dat die relatie je daar en straks weer hier je blijvende inspireert!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.