Samen delen

In de afgelopen dagen heb ik hele verdrietig mensen gezien. Rouwende mensen om het verlies van een heel dierbaar en bijzonder persoon. Een van de stoer sterke mannen van de rugbyclub is overleden. Een groot verlies.
Wat ik ook gezien heb is een groep mensen die er voor elkaar zijn, met elkaar meeleven en delen in elkaars emotie. Tranen mochten vloeien en ieder kon er op zijn eigen manier mee omgaan. Het mocht er allemaal zijn. Wij mochten er allemaal zijn. Een warm gevoel voor elkaar.
Wat dit met mijn reis en het bezoek aan de Ces scholen te maken heeft? Ces rule 8 Iedereen is verbonden met en verantwoordelijk voor de hele school, Ces rule 9 Werken en leren op basis van respect en vertrouwen, Ces rule 10 Diversiteit wordt gewaardeerd. Alle drie levenslessen.
Kinderen een levenswijze laten zien en ervaren om ze te laten ontwikkelen tot personen die volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. Je hebt elkaar nodig om fijne momenten te delen en de verdrietige momenten.
We hebben een grote verantwoordelijkheid naar kinderen om straks als het nodig is hetzelfde te kunnen neerzetten als wat ik afgelopen week heb mogen ervaren bij de rugbyclub.

 

 

2 gedachten over “Samen delen

  1. Beste Judith,
    Soms wordt je met je neus op de werkelijkheid gedrukt. Je hebt elkaar nodig om fijne momenten en verdrietige momenten te delen. Je zult in Amerika zien dat school voor kinderen een plek is waar ze fijne en verdrietige momenten delen. Samen kan je de wereld aan….

  2. Whooo Judith, hoe een verdrietige ervaring toch ook weer zoveel moois kan brengen. Ook nare ervaringen kunnen je dichter bij elkaar brengen…. Als je dat wil!….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.