Ervaren van projecttime

We kiezen materialen en gaan hier zonder instructie mee aan de slag. It’s up to you.

Hmm… misschien stuur ik de leerlingen hierin al te veel? Laat ik het eens proberen. Alleen materialen, geen opdracht, let’s go! 

Ik heb door projecttime zelf te ervaren meer inzicht gekregen in wat projecttime voor kinderen kan betekenen. Hieronder een paar voorbeelden die ik mee wil nemen naar mijn klas. 

-Wanneer het tijd is om na een activiteit op te ruimen, is het voor een kind misschien nog geen tijd. Welke tijd heeft een kind nodig om hem/haar voldoening te geven? 

-Soms verwachten we dat leerlingen na een uitleg van een individuele opdracht meteen gaan starten. Maar wij hebben in het groepje ondervonden dat het, ook al is het een individuele opdracht, fijn kan zijn om toch eerst samen in gesprek te gaan. Soms omdat je er zelf even niet uit komt, maar soms ook om nieuwe inzichten te willen krijgen.
Daarnaast hebben we gekeken naar het soort vragen die ik zou kunnen stellen na projecttime om met de kinderen dieper te kunnen reflecteren, wat weer kan leiden tot meer eigenaarschap.

4 gedachten over “Ervaren van projecttime

  1. Dit zijn gewoon echt goede vragen die altijd van pas zullen komen.
    Alle kinderen zijn anders. het ene kind wil even met een ander kind overleggen, voordat het gaat werken. Een ander kind wil gewoon starten en een derde wil even alleen een plan van aanpak maken. Het mag er allemaal zijn, zolang ze het maar zelf mogen bedenken.

  2. Goede vragen om mee te nemen! Vooral tijdens een assessmentgesprek bij IPC… Goed bezig Linde 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.