Procesgericht

Ruimte en tijd voor expressie, kies eigen materiaal, maak keuzes en leer van je proces. Dat zijn waardevolle ervaringen en mogelijkheden die men kinderen aanbiedt in Castle Bridge. 

In ‘projecttime’ werken kinderen aan een product wat uiteindelijk hun leerproces symboliseert. Ze denken na over het vraagstuk, mogen daar toepasselijk materiaal of werkvorm bij kiezen en gaan aan het werk. Opbouwend in de leerjaren leren de kinderen diverse materialen kennen en eigen keuzes maken. Ze leren kritisch te zijn en vragen aan elkaar te stellen. 

Ik heb trotse kinderen gezien die creatief waren en volledig eigenaar. Super! Deze betrokkenheid en ijverigheid gun ik mijn leerlingen ook. Het vol passie kunnen uitvoeren van een zelfbedacht plan. Daar wordt iedereen toch enthousiast van? 

4 gedachten over “Procesgericht

  1. kinderen de ruimte geven om zelf te ontdekken hoe ze willen leren en waaraan ze willen werken is heel mooi en het klinkt best gemakkelijk. Maar hoe zou het zijn terug in Nederland, waar je ook te maken hebt met verwachtingen van anderen ten aanzien van resultaten van kinderen bijvoorbeeld. Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat ook in onze context deze waardevolle ervaringen plaats kunnen vinden?

  2. Anne,

    Je hebt projecttime vandaag zelf mogen ervaren. Op welke manier heeft deze ervaring je denken over projecttime verrijkt?

  3. Procesgericht knutselen moeten kinderen echt leren. Als je onze kids nu een berg materialen geeft en ze wat laat maken, dan is dat te vrij voor hen. Ze hebben echt de coaching van DE JUF nodig!

  4. projecttime gaat niet vanzelf. Je zult ook ervaren hebben dat het voor jezelf al best moeilijk is. Maar hoe groot is de impact als leerlingen met projecttime bezig zijn. Het begint aan de basis. Hoe ga je dat in jouw groep aanpakken? Wat heb je daar voor nodig?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.