Learning to think

Vandaag hebben we Mission Hill bezocht. Weer een inspirerende school. Ik heb vandaag gelet op de interactie tussen de leerkracht en de leerlingen. Het valt mij op dat veel leerkrachten vragen stellen in plaats van antwoorden geven. Kinderen krijgen niet alles aangedragen maar moeten zelf nadenken over oplossingen voor problemen die ze hebben. De leerkracht stelt vragen om dit te stimuleren.

Reflecteren is ook belangrijk op deze school. Dit wordt op verschillende manieren gedaan. Er wordt mondeling gereflecteerd, naar aanleiding van gemaakte werkjes. Hier wordt vooral gekeken naar het proces. En zelfs de kleuters hebben een ‘journal’ waar ze iedere dag in moeten schrijven of tekenen.

Ik vind het mooi dat kinderen leren zelf na te denken en dat de leerkracht niet alle oplossingen geeft.

‘The murderer of all thoughts is the conclusion’. 

Een gedachte over “Learning to think

  1. Beste Linde,
    Tijdens deze reis heb je zelf ook de nodige reflectiemomenten gehad en de hele dag met je collega’s over onderwijs gesproken. Je hebt zelf mogen ervaren hoe waardevol het is wanneer er vragen aan je gesteld worden. Wat heb jij van deze manier van werken geleerd? en wat zou je nog meer willen leren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.