Passion

Een dag van observeren, een dag van met elkaar in gesprek. Op het einde van de dag in Mission Hill hebben we een gesprek met Amina- Michel Lord. Vol passie vertelt zij over de school. Ze vertelt over de leerlingen. Ze vertelt over de activiteiten in de klas. De activiteiten worden serieus genomen. Maar het kind, juist ja het kind staat centraal. Wanneer het kind het niet goed maakt wordt hier aandacht aan geschonken. Dit is het allerbelangrijkste. Hier moeten we tijd voor inruimen. Hier moeten we tijd voor maken.
Echt bealngrijk is ook dat kinderen iets leren wat verankerd blijft in hun systeem. Ze vetelt over haar eigen leerervaringen vroeger. Leren voor een proefwerk. Hier een punt voor halen om vervolgens de kennis een week daarna weer kwijt te zijn. Hier koop je niks voor. Hier wil ze niet voor gaan. Dat zie je aan haar. Dat proef je aan ieder woord. Zij is leerkracht. Ja dat klopt. Maar bovenal is zij een gepassioneerde vrouw die ontzettend veel van kinderen houdt. Die de kinderen in haar hart heeft. En op deze manier werkt zij. Zij is er voor het kind. En the main goal is happiness. Wanneer er happiness en trust is kan er gewerkt worden aan betekenisvolle activiteiten. Wanneer dat er niet is moeten we eerst werken aan deze items.
Amira- Michel Lord I will say, I love you. Really I love your passion.
With love Sjaak van Moorsel

Een gedachte over “Passion

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.