The last day

Wat een gave reis. Wat ik hier in Amerika heb geproefd is dat je welkom bent. Het gevoel van samen zijn, iedereen is gelijk, iedereen is er voor hetzelfde doel, iedereen heeft het fijn met elkaar. Samen één voel je overal, wauw.

De Parker School is een middelbare school. Wat ik vandaag heb gezien en zeker ook meeneem naar mijn klas is de beoordeling van leerlingen op hun projecten. De assesments (de toets-opdrachten) op de Parker School worden gekozen en gegeven door de leerkracht. Zij beoordelen de projecten van de leerlingen op 3 niveaus: approaches, meets and exceeds en zij noteren feedback bij de opdrachten. Leerlingen dit kunnen verbeteren waar nodig. Deze beoordeling op niveaus komt overeen met de beoordeling zoals wij dat doen bij IPC: aanvangsfase, ontwikkelingsfase, beheersingsfase. Het geven van deze verdiepende feedback doe ik nog te weinig dus ik wil hiermee graag aan de slag. Ik wil er alleen wel voor zorgen dat ik dit ook sámen doe met het kind i.p.v. alleen maar achteraf, zoals op de Parker School. Bij het geven van feedback kan ik dan meteen gebruik maken van mijn vragen (zie vorige blog😊)

Nu alle schoolbezoeken erop zitten wil ik aan de slag in de klas. Ik heb zoveel gezien, maar ben ook kritisch geweest. Natuurlijk zijn er veel dingen die beter kunnen, maar ik vind ook dat we súper goed bezig zijn op de JFK. Het is een fijn hardwerkend team, een leuke school en nóg veel leukere kinderen. Wij maken SAMEN de school. Ik ben trots om te werken op de JFK!fotp

7 gedachten over “The last day

  1. Beste Linde,

    Wat fijn dat je trots bent op JFK. Dat betekent dat er een mooie basis is om op verder te werken. Ik ben benieuwd welk moois je op je school gaat doen. Elke dag een beetje beter. Succes!

  2. Wat fijn voor je te weten dat je op je juiste plek zit!
    Goed om te lezen dat je ook kritisch naar je ervaringen kijkt welke je kunt gebruiken in je eigen klas. Ik vertrouw erop dat je dat gaat doen. Stel je vragen aan jezelf én de leerlingen maar ook aan je collega’s.

  3. Ben ook heel benieuwd naar jouw verhalen Linde. Zou ze erg graag van jou horen.

  4. Dat heb je mooi gezegd! En wat fijn om samen met jou op de JFK te werken! En wat ben ik trots om te lezen hoe goed wij, door IPC, al bezig zijn op onze school. En hoe anders jij, door IPC, al naar deze scholen bent gaan kijken. Door al jouw blogs krijg ik ook echt zin om samen met jou aan de slag te gaan. Dus ik zeg; ‘Let’s go!’ 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.