What happens when you look closely? 


‘What happens when you look closely?’ Deze uitdagende vraag stond opgesteld in de ontdekhoek in een kleuterlokaal in Mission Hill. Er stond een mooie loep bij en leuke attributen. Ik zou deze ontdekhoek zo overzetten in mijn lokaal. Veel kleuters liepen de vraag voorbij maar bij mij bleef hij hangen. 

Dichtbij kijken en naar mezelf, dat heb ik veel gedaan tijdens deze studiereis. Het overheersende gevoel is dat ik goed bezig ben. Mijn gedrag als leerkracht is op veel vlakken te vergelijken met hier, bijna als vanzelfsprekend. Natúúrlijk zorg je voor een fijn gevoel in de groep, benader je kinderen positief, spreek je vertrouwen uit, stimuleer je ze tot nadenken en daag je uit. Geldt dat wel voor iedereen? 

Mijn hoge verwachtingen en ook wel teleurstellingen afgelopen week zeggen veel over mij als persoon. Ik miste het grote duidelijke leerpunt maar besef nu dat het op andere vlakken aanwezig was. Het waren de kleine stukjes die voor inspiratie zorgden. Dit is mijn verdieping. Deze stukjes samen zorgen voor een mooie puzzel die langzaamaan een unieke vorm krijgt: mijn leerproces. 

4 gedachten over “What happens when you look closely? 

  1. Zoooo Anne, wat een mooi inzicht. Goed dat je je goede eigenschappen benoemt. Wat fijn dat je verdieping hebt gevonden. Neem je inspiratie en ervaringen mee naar huis en je werk. Het vormt je als persoon dus ook als JUF

  2. Beste Anne,

    Wat dapper om te zien dat je hoge verwachtingen hebt. Hoge verwachtingen zijn mooi, maar soms is het ook goed tevreden te zijn met wat er is en wat zich voordoet. Als je de rust en tijd neemt om goed te kijken zie je meer. Dus… neem de tijd, kijk en stel vragen…

  3. Prachtig Anne. Wat een beleving! Zo mooi om je verhalen te volgen. Een enorme rijke ervaring waar je weer heel veel inspiratie en positviteit uit zal halen. Top!

    Natasja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.