Mission Hill school and Parker School in Boston.

At the Mission Hill School,  my third CES-school, I saw inclusive education for all kids. In a project there are all important matters, just as mathematics, language, science, technics, health, music, art etc. By constantly questioning the kids, the teachers are in research to approve to the differences in abilities of the kids in order to give them joyfull lives. The mindset of high expections  apply the students to reach their goals, and is written in their portfolios. Teachers listen carefully, gave feedback individually or to a group of children. Succes ans respect are very important.

Nu weer even Nederlands: Ik heb mooie lessen in de onderbouw gezien en in de middenbouw. In K1 en K2 zag ik kleuters al met hulp van de juf zinnetjes schrijven bij hun tekening (journaling), bedjes waar kleuters tussen de middag op konden slapen. Ik heb veel complimentjes gehoord en kinderen die even boos op elkaar waren, moesten eerst even diep ademhalen om daarna elkaar vertellen hoe ze verder kunnen gaan samen. In de middenbouw waren drie groepjes kinderen verschillende strategieën voor verschillen typen  sommen aan het oefenen. Met drie leerkrachten…dat was echt nodig. Wat een dynamiek…wat een goede voorbereiding. Mijn complimenten.

At the Parker school I was astonished, to see the high motivation and engagement of these older students. One boy said that at this school a teacher listens to you. They know you! The growth of each student is seen in their portfolios, containing projects, choosen by their own. By reflecting all the time the students know what to do. They learn only Spanish as the second language and they do a lot of art. Wauw.

Op deze school bezocht ik de les “7th Seminar” voor brugklassen. Deze ging over “efforts”, die zij moeten maken om iets te bereiken. Met gewichtjes konden zij voelen wat inspanning was en met de theorie van Carol Dweck werden 7 stappen beschreven van wat inspanning inhoudt. Ook zag ik een les Health and Art, die met het voorlezen van een tekst in een gespeelde rechtbank te maken had. Kinderen mochten met accenten aangeven wat belangrijk was, kinderen leerden elkaar aankijken, goede vragen stellen enz. Opvallend was in beide lessen de goede sfeer, gelijkheid voor iedereen, oudere kinderen respecteren jongere kinderen, huiswerkkaarten, vele reflecties, veel kunst.

Wat ga ik daarmee doen op school, dacht ik? Hoe vertel ik dit aan mijn collega’s? Waar moet ik beginnen?

Ik denk dat ik zeker meer vragen ga stellen aan de leerlingen over wat ze willen leren, dat ik meer ga reflecteren met ze, hen meer laat nadenken over hoe ze zich voelen tijdens activiteiten, eenvoudigere regels invoeren, BE KIND AND WORK HARD ga maken, meer ga knutselen enz.  Kortom ik wil mijn nieuwe inspiratie laten zien aan de kinderen en de collega’s om het tot een  sucCES te maken!

Een gedachte over “Mission Hill school and Parker School in Boston.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.