Nagenieten!

Tijd voor een Jetlag was er niet, want maandag begon weer een gewone werkweek. Zondagavond keek ik nog even mijn mail… Een trots gevoel kreeg ik bij het lezen van de mail van de invaller; wat is jouw groep al goed gevormd zeg, heerlijk om in vallen! Wat fijn om dit de kinderen ook weer terug te kunnen geven, wat ben ik trots op deze kanjers! Ik keek er naar uit om de kinderen weer te zien en hun verhalen te horen; what is going on in your mind? Daar begon mijn maandagochtend dan ook mee. Aan de hand van de vele foto`s heb ik hen ook meegenomen op deze fantastische reis!
In de middag had iedereen een eigen whiteboard, een idee dat ik op Castle Bridge heb opgedaan. Wat een gelamineerd A-4tje al niet kan doen; 24 mega enthousiaste en betrokken leerlingen!
Dinsdag kwam Ivan van Gucht voor het betrokkenheidsonderzoek bij ons op school. Wat hij teruggaf n.a.v. zijn observatie in mijn groep; Een zeer positieve sfeer in de groep, de zelfstandigheid en verantwoording van kinderen dragen bij aan een hoge betrokkenheid. Een goede basis om nog meer op het proces te gaan zitten. Daar ging ook de presentatie over die Suze Emonds gaf tijdens de informatieavond. Het voelde alsof de puzzelstukjes op z`n plek vielen. En helemaal toen ik, later deze week, een bijeenkomst had over de kunst van het vragen stellen.
De kunst is nu ook om niet alles tegelijk te willen doen, maar met een hoofd vol inspiratie is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Morgen weer een nieuwe dag, met 24 persoonlijke begroetingen… Enkele kinderen hadden op een reclame gezien dat de juf ieder kind met een persoonlijke begroeting verwelkomd, of we dat ook konden doen in de klas….natuurlijk doen we dat!!

2 gedachten over “Nagenieten!

  1. Marije,

    Wat een mooie reflectie op een prachtige week… begroeten als basis voor mooi onderwijs!

  2. Hey ho… let’s go! Supertof om te lezen, Marije!
    Wat vond ik het fijn om samen met jou door die scholen te struinen, op zoek naar nog meer voor onze kids op school! Bedankt voor alle leerzame, gezellige en waardevolle momenten! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.