Neighborhood School

Gisteren veel gezien en ervaren, vooral door gesprekken met kinderen en leerkrachten. Vandaag pas echt ervaren hoe het een en ander in praktijk gebracht kunnen worden. Geweldig veel geleerd van José, Erin en Corintia van de Neighborhood School. Wat heb je nodig om een thema uit te werken en ervoor te zorgen dat kinderen zich helemaal in het onderwerp kunnen verdiepen: creëer verschillende werkvormen, materialen, achtergrond informatie, uitdagende foto’s en afbeeldingen en laat de kinderen die werkvormen enz. kiezen die bij hun passen.

image

image image

En dan het geheim van de smid: rustig erbij komen zitten, kijken, ervaren en vooral verdiepingsvragen stellen. Op een rustige en vriendelijke manier kinderen laten nadenken over hun proces, product, het materiaal , hun keuze voor de werkvormen enz. Geweldig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.