Mission Hill / leerkrachtengedrag 2

De spiegel die ik mee op reis heb genomen heb ik vandaag eens voorgehouden. Ik herken een aantal dingen van mezelf die ik doe als leerkracht als ik kijk naar leerkrachten op Mission Hill:
* op ooghoogte met kinderen praten
* rustige benadering, geduld
* kinderen serieus nemen
* aandachtig luisteren
* aangeven dat je van vergissingen maken juist veel leert
* kind-coachgesprekken houden
* evalueren van de activiteiten
Ik moet ook erkennen dat ik nu gezien heb dat ik dit wel doe maar dat ik niet de diepgang bereik die ik hier op Mission Hill wel ervaar. Ik moet meer tijd maken en nemen om tijdens gesprekken met kinderen tot echte diepgang te komen. Dat bereik ik door vragen te blijven stellen en niet na 3 vragen te vinden dat het zo goed is. Het proces blijft belangrijker dan het product en een proces heeft echt de tijd nodig om te kunnen groeien tot uiteindelijk een product.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.