Starten met rust…

Mooie indrukke op deze eerste dag! Met een heerlijke rust gestart. Rust die ik zag bij de leerlingen en leerkrachten.

Wat ik van vandaag meeneem is dat zij in deze prestatiemaatschappij de leerlingen voorop laten staan. De leerlingen niet de druk opleggen van toetsen, van huiswerk, van score op het rapport en met name presteren.

Maar de leerling zelf zien, de leerling centraal stellen. De leerkracht neemt echt de tijd met de leerlingen in gesprek te gaan. Door de juiste vragen te stellen, juiste materialen te bieden en de ondersteuning te geven die de leerlingen verdienen. Zo wordt er gezorgd voor de diepgang die de kinderen en de lessen nodig hebben en help je hen de antwoorden te vinden.

3 gedachten over “Starten met rust…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.