Trots

Deze week weer volop aan de slag in Nederland. Voor ons als reisgezelschap het moment om de eerste stapjes van onze belofte vorm te geven. Wat zag ik een prachtige dingen langskomen deze week. Wat ben ik trots op mijn reisgenoten…de durf om dingen anders te doen spatte van de plaatjes af. Wat hebben ze deze week kunnen en mogen STRALEN en SCHITTEREN!

Iedereen maakt stapjes op z’n eigen manier… leren en lesgeven is persoonlijk! De ene begint met het nemen van tijd en bewaren van rust, de andere begint door het zichtbaar maken van een andere aanpak in het lokaal en de volgende begint met het stellen van feedback vragen. Prachtig die diversiteit die we samen hebben, wat een rijkdom!

Om jullie mee te nemen in de stappen die gezet werden deel ik een paar plaatjes.

De week met warmte en welkom beginnen in een ochtend bijeenkomst. Ieder kind ZIEN en ieder kind zichzelf laten ZIJN.

De kinderen dicht bij jou te halen door op de grond te werken.

De kinderen RUIMTE en RICHTING geven en verantwoordelijk te maken voor een goede leeromgeving, hoe richten wij ons lokaal in?

Wat een mooie stappen! Vooral dat wat er ook gedeeld werd: het is nu gezelliger en leuker in de klas, we kunnen op deze manier meer van elkaar leren en we leren elkaar beter kennen. Dat wil toch ieder kind. Wat ik mij nu afvraag: Wat zie je in deze beelden als je niet mee op reis bent geweest? Wat denk je dat er gaande is in deze klassen? En wat vraag je jezelf dan af?

Op naar de volgende stapjes, elkaar ZIEN, jezelf ZIJN, verschillen omarmen en vooral het lef hebben om stapjes te zetten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.