Evaluatie Karin Mission Hill – Boston

Met hoge verwachtingen stapte ik vandaag Mission Hill binnen. We werden vriendelijk en enthousiast ontvangen. Er werd ons gevraagd wat we daar wilde leren en er werd de tijd genomen om antwoord te geven op onze vragen.

De school bestaat uit kinderen met een zeer diverse achtergrond en mogelijkheden. Van slechthorend, tot down syndroom, tot het laten zien van probleemgedrag.

Na het eerste klassenbezoek zijn mijn verwachtingen helaas niet helemaal waargemaakt. Ik zag weinig effectieve leertijd en erg veel vrijheid. Wat wel positief was, was de rust van de leerkracht en het begrip en de aanpassing voor de kinderen die dit nodig hebben. Het gevoel dat ik in de klassen kreeg was het idee van het zijn in een huiskamer. Kinderen hadden geen vaste plek en zaten op kussens, banken en stoelen in hoeken of aan een tafel. Ook werd er veel gebruik gemaakt van kringmomenten om dingen met elkaar te bespreken.

Na de klassenbezoeken moesten we nadenken over onze leervragen en die uitwerken op een vel. Zie hieronder het resultaat.

IMG_0158.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.