Mission Hill – Ruud

Donderdag,  Mission Hill

Vandaag meegekeken en gesproken met Jeanne, de vakdocent Arts op Mission Hill. Ze gaf de kinderen een totaal beleving tijdens de les. Erg inspirerend! Er stond muziek op die paste bij waar ze meer bezig was,  ze hield rekening met het licht en zelfs met geur!
Iedere les begint ze met een bespreking, zo eindigt ze de les ook. Product en proces worden dan besproken. Er wordt gepraat over het eigen en andermans werk, kinderen wordt gevraagd uit te leggen wat zeer hebben gedaan en waarom. Een belangrijk punt wat er helaas nog geregeld bij inschiet hier.
Ik vond het super om te horen dat deze school bezig is met Making Thinking Visible, de methodiek die ik ga gebruiken voor mijn cultuureducatie projecten waar ik mee bezig ben. In de klas zag ik er wat dingetjes van maar niet heel duidelijk.

image

Als startpunt voor een les wordt er een kunstenaar besproken of werk van een leerling,  “They’re the artists.” Jeanne gaf aan dat ze een erheen planning maakt die aansluit bij waar de rest van de school ook mee bezig is. Belangrijk voor het leren van kinderen vond ze ‘learning by doing’. In de klas was er vandaag veel hulp, een vrijwilliger en 2 studenten van een kunstopleiding. Hier zouden ook voor onze school wellicht mogelijkheden kunnen liggen.
Schoolbreed wordt er besproken hoe lang de tijder voor elk vak wordt genomen. Dit laat ook zien wat de school belangrijk vindt. Om de week gaan de leerlingen 1 uur en 15 minuten naar de vakdocent. Hiernaast besteden de leerkrachten zelf ook tijd aan Arts in de klas.

Een ander idee dat ik meeneem van deze school is gericht op Good Citizenship. Er was een brievenbus waar leerkrachten en leerlingen briefjes met ‘acts of kindness’ in konden doen. Deze werden voorgelezen tijdens een bijeenkomst met de leerlingen. Deze aanpak werkt erg goed werd verteld, werkt erg positief!

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.