Leervraag 3: Over vertrouwen en respect

Hoe kan ik ervoor zorgen dat er op onze school en in mijn team ECHT gewerkt wordt vanuit vertrouwen hebben in, en respect hebben voor elkaar?

Deze waarden staan voor iedereen hoog in het vaandel.
Dat zeggen we tenminste altijd!
Ze doen het ook zo goed op papier hè?

Maar in de dagelijkse praktijk houden we (houd ik) toch graag een slag om de arm en is  vertrouwen niet altijd vanzelfsprekend. Vertrouwen hebben betekent soms ook je (mijn) neus stoten of accepteren dat dingen anders gaan dan ik ze had bedacht. En als het anders gaat dan ik had bedacht, voelt dat dan ook OK?
Als dat niet zo voelt, wat kan ik dan doen om mijn gevoel te veranderen?

Vol vertrouwen zijn betekent voor mij ook bereid zijn om mijn neus te stoten en niet op voorhand allerhande zekerheden inbouwen. Vertrouwen hebben …. en …. daar ie weer … LOSLATEN…. Maar ook genieten als het vertrouwen dat je geeft dankbaar wordt gebruikt.  

Kan en mag ik dan ook geleidelijk aan beginnen met loslaten….
Ik word er anders zelf zo zenuwachtig van 🙂

3 gedachten over “Leervraag 3: Over vertrouwen en respect

  1. Helma, we zijn nu samen twee weken in Amerika. Voor mij is dat ook loslaten, alle vertrouwen hebben dat anderen zaken oppakken. Dus geleidelijk starten kan door nu te genieten van je reis en vertrouwen te hebben dat zaken opgepakt worden. En ja…dat zullen ze vast anders doen dan jij en ik dat gedaan hebben…en dat is soms maar goed ook!

  2. Wat je al aangeeft wanneer jij loslaat, kun je feitelijk niet voor of van een ander weten hoe deze daarmee om zal gaan, en daar moet je in/op vertrouwen. Want wanneer jij je durft bloot te geven durft een ander dat ook beter. En als iets anders loopt wil het niet per definitie verkeerd te zijn, alleen anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.